Henkinen valmennus – arvo- ja hyväksymispohjainen lähestymistapa – mitä se tarkoittaa?

MerjanSportissa tehtävä henkinen valmennus pohjautuu pääosin arvo- ja hyväksymispohjaiseen lähestymistapaan (jota opiskelen Trainer4Youssa tällä hetkellä). Henkistä valmennusta on jonkin verran jokaisessa pienryhmässä, lisäksi minulla on muutamia henkisen valmennuksen yksilövalmennettavia. Jatkossa henkistä valmennusta tulevat saamaan myös kahvakuulaurheilijat ja uudessa Päästä varpaisiin valmennuksessa se on suuressa roolissa muutoksen tekemisen tukemisessa.

Arvo- ja hyväksyntäpohjaisessa valmennuksessa työskentely on aktiivista. Pelkkä keskustelu tai ohjeiden antaminen ei riitä, vaan valmennettava tekee erilaisia tehtäviä ja niiden avulla itse oivaltaa omia muutosta estäviä ajatuksia, tunteita ja tapoja. Valmentaja on enemmänkin vierellä kulkija ja tukija kuin opettaja.

Muutoksen motivaatio haetaan valmennettavan omista arvoista. Mikä sinulle on tärkeää? Mitkä asiat vievät sinua kohti tavoitetta / tärkeää asiaa ja mitkä taas poispäin omasta hyvinvoinnista?

Valmennuksessa opetellaan uusia taitoja, jotka auttavat valmennettavaa kohti haitallisen käyttäytymisen muutosta. Psykologisia taitoja (esim. taito säädellä omaa käyttäytymistä, ajatuksia ja tunteita) voidaan opetella ihan kuten mitä tahansa muutakin asiaa.


 

Päästä varpaisiin valmennus starttaa helmikuussa. Mukaan mahtuu vielä! Ota yhteyttä merjansportti (at) gmail.com.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s